Hvad er Drama Studio?2023-08-26T19:03:49+02:00
elever anvender drama studio

Hvad er Drama Studio?

Drama Studio er et alsidigt spilbaseret multiplayerværktøj, som giver elever i folkeskolen mulighed for at producere flotte 3D animerede fortællinger i fællesskab. Rammen for spillet er en farverig tegnefilmslignende teaterproduktion, der vil inkludere og aktivere elevernes fagligheder og fantasi.
Spillet kan anvendes i de fleste fag og på alle klassetrin i folkeskolen og kan afvikles i browser.

Drama Studio lader eleverne fortælle deres egne historier og dele disse med deres klasse, venner og familie, for sjov, for at lære eller for begge dele. Designet er baseret på videnskabeligt validerede undervisningsmetoder, og er således både et sjovt spil, men også et stærkt værktøj til sprog-, skrive- og dramalærere.

Eleverne kan arbejde sammen i hold. Dele manuskripter med hinanden, og rette i dem samtidig. Der kan uddeles roller, hvor en elev kan være instruktør, en anden manuskript forfatter, mens den tredje kan designe tøjet og kulisserne, som scenograf eller kostumedesigner.

Drama Studio er optimeret til nem brug i klassen. Spillet kan køre i en webbrowser velegnet til almindelige skolecomputere og chromebooks med lave specifikationer.

Som lærer kan du skræddersy undervisningen til dine klasser.

Du kan opsætte grupper, som eleverne kan melde sig til for at samarbejde.
Du kan lave dine egne opgaver eller find færdiglavede opgaver, som du gerne vil dele med eleverne.
Der kan logges ind med Uni-login.

Designet ud fra Skolen-i-spil tilgangen

Skolen i Spil-metoden har specielt fokus på at skabe øget trivsel og motivation for social og faglig deltagelse i skolen.
Metoden skaber deltagelsesmuligheder gennem fællesskab og samarbejde.
Den har vist sig at være særligt gavnlig for de der normalt står udenfor, og kan reducere eller helt fjerne oplevelsen af at være tvunget til at deltage for de mest pressede elever.
Skolen i Spil-metoden bruger elevernes interesse for computerspil til at gøre undervisningen relevant og meningsfuld for alle.

Book en demo af Drrama Studio

Se cases hvor Drama Studio er blevet anvendt i undervisningen

901, 2023

Sådan skaber jeg læselyst ved hjælp af Drama Studio

Sådan skaber jeg læselyst ved hjælp af Drama Studio Sara Elisabeth Rygaard Carstensen (SR) er lærer på Hobrovejens skole i Randers. Den daglige læsetræning er utrolig vigtig for vores elever, men desværre sker det en gang imellem, at eleverne mister lysten og motivationen til at læse. Jeg har nogle elever i min 2.klasse, som desværre har været kørt træt i den daglige læsning. [...]

711, 2022

Sociale og relationelle kompetencer via Drama Studio

Sociale og relationelle kompetencer i Drama Studio Heidi Maria Guldborg (HM) er pædagog i en centerklasse, hvor der er elever med autisme, angst, ADHD og andre udfordringer. Hun har ansvaret for et fag kaldet socialfag, hvor der fokuseres på elevernes sociale og relationelle kompetencer og udvikling. Opgavebeskrivelse: Jeg brugte Drama Studio til et projekt, hvor eleverne skulle arbejde med dilemmaer. De fik hver [...]

2309, 2022

Bibelhistorier genskabt i Drama Studio

Bibelhistorier genskabt i Drama Studio Sara Elisabeth Rygaard Carstensen (SR) er lærer på Hobrovejens skole i Randers, har lavet en opgave til brug i kristendom. Den tager udgangspunkt i fortællingen om Adam og Eva, som eleverne har stiftet bekendskab med i 1 klasse og skal have genopfrisket. Opsætning af opgave I DRAMA STUDIO: SR udarbejder et forløb med dertilhørende opgavehæfte som eleverne skal [...]